Ved kiropraktorerne Lisbeth Lantto & Ole Hansen | Søndergade 25  | 8600 Silkeborg | Tlf. 86 81 20 05 | Reception@SilkeborgRygcenter.dk | Kiropraktorvagten

                                                         

                                                                     


Stabilitetstræning


Stabilitetstræning er en træningsform, som kan anvendes til en lang række af problemer i bevægeapparatet, hvad enten det er i knæ, lænd, skuldre eller nakke.

Det er et kendt fænomen, at der kan opstår ubalancer i musklerne, hvor nogle muskler bliver overaktive, og andre muskler bliver underaktive. Disse ubalancer kan skabe overbelastning af led og muskler og dermed give smerter. 
Der kan være mange forskellige årsager til, at man udvikler disse ubalancer i musklerne. 
Ubalancerne kan opstå som følge af et traume, f.eks. en forstuvning eller en bilulykke.
Ubalancerne kan også udvikle sig over tid som følge af smerte, overbelastning, dårlig holdning, fejlstillinger i led mm.

Stabilitetstræning sigter mod at genoprette balance i musklerne, og dermed sikre optimal funktion af kroppen. 

Stabilitetstræning er ligeledes en naturlig del af al vores genoptræning på Silkeborg Rygcenter. Der er fokus på stabiliteten i vores ryg og nakketræning, pilates, holdningstræning, boldtræning og mensendieckgymnastik.

Vil du have specifik vurderet, om du har et stabilitetsproblem, skal du undersøges af en af vores vores fysioterapeuter. Stabiliteten indgår som en del af den fysioterapeutiske undersøgelse, når du vurderes af vores fysioterapeuter på Silkeborg Rygcenter

  

Transversus abdominis
Relaxed transversus abdominis Contracted transversus abdominis
Billederne viser, hvordan stabiliteten kan øges i lænden, når man fjerner ubalance i muskler.
Til forsiden - Silkeborg Rygcenter -  kiropraktor, fysioterapeut, ergoterapeut mm. i Silkeborg
 

 

Kiropraktorerne Lisbeth Lantto & Ole Hansen  |  Medlem af Dansk Kiropraktor Forening  |  Autoriseret af Sundhedsstyrelsen  |  Overenskomst med Sygesikringen.